Opis
Electrolux EOE7P31Z SenceCook Piekarnik z termosondą
Szerokość / kolor 60 / czarny
Pojemność (L) 71
Wyświetlacz / sterowanie OMEGA / LCD panel dotykowy / piktogramy
Programy automatyczne – 9
System czyszczenia czyszczenie pyrolityczne
Prowadnice teleskopowe tak – TR1LV 1 poziom z możliwością przełożenia
Termosonda Tak
Ilość szyb w drzwiach / temp. drzwi w stosunku do temp. otoczenia (°C) 4 szyby / 20
Klasa energetyczna
Piekarnik elektryczny do zabudowy seria 700 z termosondą SenceCook i Pyrolizą– kolor czarny
Pyroliza – czyszczenie piekarnika na najwyższym poziomie
Nikt nie lubi czyścić piekarnika. Ale ta czynność nie jest już dzisiaj zmorą, dla osób, które wolą poświęcać się pieczeniu. Piekarnik Electrolux EOE7P31Z SenceCook posiada funkcję pyrolizy, dzięki której spala w temperaturze 500 °C tłuszcz i zanieczyszczenia na drobny pył, który wystarczy usunąć ściereczką. Pozwala to utrzymać idealną czystość komory bez szorowania i używania detergentów.
Sterowanie na wyświetlaczu LCD z piktogramami
Piekarnik posiada sterowany dotykowo panel z czytelnym wyświetlaczem LCD, który umożliwia elektroniczną regulację temperatury i czasu. Ponadto daje możliwość wyboru programów automatycznych. Zaprogramowane dla różnych rodzajów potraw ustawienia, zapewniają doskonały efekt, bez ryzyka pomyłki.
Szybkie nagrzewanie to jest to…
Wiemy jak frustrujące bywa oczekiwanie na nagrzanie piekarnika do odpowiedniej temperatury. Ale w tym piekarniku, dzięki funkcji szybkiego nagrzewania, skracasz ten czas o 40%. Krótsza faza nagrzewania w porównaniu z tradycyjnym urządzeniem pozwoli Ci zamienić wolne chwile w niezapomniane posiłki.
Termosonda – wspomaga pieczenie
Teraz masz zwiększoną kontrolę na procesem pieczenia. Termosonda monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy nadmiernego wysuszenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik.
Szybkie i równomierne pieczenie Even Cooking
Piekarnik Electrolux EOE7P31Z SenceCook posiada termoobieg, dzięki któremu pieczenie stało się szybsze i dokładniejsze. Wentylator powoduje równy obieg gorącego powietrza. A to gwarantuje równomierny rozkład temperatury. Dlatego potrawy mogą być pieczone w temperaturze niższej nawet o 20%, w porównaniu do piekarników tradycyjnych, co umożliwia oszczędność czasu i energii.