Opis
Electrolux EOE7C31V SenceCook Piekarnik z termosondą
Szerokość / kolor 60 / biały
Pojemność (L) 72
Wyświetlacz / sterowanie OMEGA / LCD panel dotykowy / piktogramy
Programy automatyczne – 9
System czyszczenia czyszczenie katalityczne
Prowadnice teleskopowe tak – TR1L 1 poziom z możliwością przełożenia
Termosonda Tak
Ilość szyb w drzwiach / temp. drzwi w stosunku do temp. otoczenia (°C) 3 szyby / 35
Klasa energetyczna
Piekarnik elektryczny do zabudowy seria 700 z termosondą SenceCook – kolor biały
Sterowanie na wyświetlaczu LCD z piktogramami
Piekarnik Electrolux EOE7C31V posiada sterowany dotykowo panel z czytelnym wyświetlaczem LCD, który umożliwia elektroniczną regulację temperatury i czasu. Ponadto daje możliwość wyboru programów automatycznych. Zaprogramowane dla różnych rodzajów potraw ustawienia, zapewniają doskonały efekt, bez ryzyka pomyłki. Ale oczywiście, w każdej chwili możesz przejąć kontrolę nad piekarnikiem i wprowadzić własne ustawienia.
Szybkie nagrzewanie to jest to…
Wiemy jak frustrujące bywa oczekiwanie na nagrzanie piekarnika do odpowiedniej temperatury. Ale w tym piekarniku, dzięki funkcji szybkiego nagrzewania, skracasz ten czas o 40%. Krótsza faza nagrzewania w porównaniu z tradycyjnym urządzeniem pozwoli Ci zamienić wolne chwile w niezapomniane posiłki.
Termosonda – wspomaga pieczenie
Teraz masz zwiększoną kontrolę na procesem pieczenia. Termosonda w piekarniku Electrolux EOE7C31V monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy nadmiernego wysuszenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik.
Czyszczenie katalityczne – zapomnij o czyszczeniu piekarnika
Nowa technologia czyszczenia katalitycznego pozwala zapomnieć o konieczności usuwania tłustych zabrudzeń z piekarnika. Jest to system samoczynnego czyszczenia i zaczyna działać automatycznie, gdy piekarnik osiąga temperaturę 250°C. Dzięki temu piekarnik wygląda zawsze doskonale.
Szybkie i równomierne pieczenie Even Cooking
Piekarnik Electrolux EOE7C31V SenceCook posiada termoobieg, dzięki któremu pieczenie stało się szybsze i dokładniejsze. Wentylator powoduje równy obieg gorącego powietrza. A to gwarantuje równomierny rozkład temperatury. Dlatego potrawy mogą być pieczone w temperaturze niższej nawet o 20%, w porównaniu do piekarników tradycyjnych, co umożliwia oszczędność czasu i energii.