Opis
Produkt wycofany z oferty
Piekarnik parowy do zabudowy Steam Boost
Szerokość / kolor 60 / stalowo-czarny
Pojemność (L) 70
Wyświetlacz / sterowanie OMEGA / LCD panel dotykowy / piktogramy
Programy automatyczne – 9
System czyszczenia czyszczenie parowe
Prowadnice teleskopowe tak – TR1LFSTV 1 poziom z pełnym wysuwem
Termosonda Tak
Ilość szyb w drzwiach / temp. drzwi w stosunku do temp. otoczenia (°C) 4 szyby / 20
Klasa energetyczna
Piekarnik parowy do zabudowy seria 800 SteamBoost z termosondą – kolor stalowo-czarny
Piekarnik parowy SteamBoost
Wielofunkcyjny piekarnik parowy, który umożliwia zarówno tradycyjne pieczenie z termoobiegiem jak i wykorzystanie pary. Masz do dyspozycji trzy różne tryby: gotowanie na parze, odgrzewanie i pieczenie. Stosując parę można obniżyć temperaturę pieczenia oraz zachować naturalną wilgotność potraw.
Sterowanie na wyższym poziomie – na wyświetlaczu LCD z piktogramami
Piekarnik posiada panel sterowany dotykowo. A dzięki czytelnemu wyświetlaczowi masz dostęp do elektronicznej regulacji temperatury i czasu. Ponadto, dodatkową zaletą jest możliwość wybory jednego z programów automatycznych. Dla różnych rodzajów potraw zostały zaprogramowane różne ustawienia zapewniające doskonały efekt, bez ryzyka pomyłki.
Szybkie i równomierne pieczenie Even Cooking
Piekarnik posiada termoobieg, dzięki któremu pieczenie stało się szybsze i dokładniejsze. Wentylator powoduje równy obieg gorącego powietrza. A to gwarantuje równomierny rozkład temperatury. Dlatego potrawy mogą być pieczone w temperaturze niższej nawet o 20%, w porównaniu do piekarników tradycyjnych, co umożliwia oszczędność czasu i energii.
Szybkie nagrzewanie to jest to…
Wiemy jak frustrujące bywa oczekiwanie na nagrzanie piekarnika do odpowiedniej temperatury. Ale w tym piekarniku, dzięki funkcji szybkiego nagrzewania, skracasz ten czas o 40%. Krótsza faza nagrzewania w porównaniu z tradycyjnym urządzeniem pozwoli Ci zamienić wolne chwile w niezapomniane posiłki.
Termosonda – wspomaga pieczenie
Teraz masz zwiększoną kontrolę na procesem pieczenia. Termosonda monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy nadmiernego wysuszenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik.